Održan stručni skup „Rizici na poslovima u poljoprivredi i mjere zaštite na radu“

Stručni skup „Rizici na poslovima u poljoprivredi i mjere zaštite na radu“ održan je 4. listopada u prostorijama Poslovno-informacijskog centra BIC Vukovar u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatske udruge poslodavaca i Razvojne agencije Vukovar.

Kratki prikaz stanja ozljeda na radu u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2017. do 2018. godine dao je  Jere Gašperov, načelnik Sektora za zaštitu na radu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.
Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o zdravstvenim rizicima u poljoprivredi je govorila Željka Sokolović Pavić, dr. med., a Zlatko Šarić predstavio je rizike i preventivne mjere zaštite na radu.

Primjere dobre prakse i provedbe zaštite na radu u djelatnosti poljoprivrede dali su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, Petar Marinčić iz službe zaštite na radu u Vupiku d.d. i Kazimir Čolaković iz službe zaštite na radu i sigurnosti u PIK Vinkovcima d.d.
O inspekcijskim iskustvima tijekom nadzora djelatnosti poljoprivrede govorio je Krunoslav Kovačević iz Državnog inspektorata, Područne jedinice u Osijeku.

Nakon predavanja uslijedila je rasprava i razmjena iskustava sudionika stručnog skupa.