Poziv obrazovnim suradnicima

Poštovani,

obaviještavamo Vas da obveza stalnog stručnog usavršavanja i upisa u Registar osposobljavanja i usavršavanja iz zaštite na radu i obavljanja poslova zaštite na radu, propisana  Pravilnikom o osposobljavanju i usavršavanju iz zaštite na radu te polaganju stručnog ispita (NN 142/21),  započinje s primjenom 01. rujna 2023. godine.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane poslovne subjekte, visokoškolske i znanstvene ustanove, ustanove za obrazovanje odraslih, javne ustanove na području sigurnosti, zaštite zdravlja i mjeriteljstva, udruge koje djeluju na području sigurnosti, zaštite zdravlja i tehničkih ispitivanja te stručnjake iz pojedinih područja koji obavljaju djelatnost usavršavanja iz područja zaštite na radu, a koji žele postati obrazovni suradnici propisani člankom 38. navedenog Pravilnika, da popune Izjavu namijenjenu obrazovnim suradnicima. Temeljem Izjave obrazovnim suradnicima bit će dopušten ulaz u sustav stalnog stručnog usavršavanja kao obrazovnog suradnika, nakon što istu popune, ovjere te skeniranu dostave na email adresu: isznr@mrosp.hr

Po rješavanju dostavljene Izjave od strane ministarstva dobit ćete daljnje upute o korištenju sustava.

Također molimo, ukoliko već imate razrađen program stručnog skupa koji bi se trebao održati ove ili sljedeće godine, da nam isti dostavite uz Izjavu.  Razrađeni program mora sadržavati sljedeće podatke:

  • Naziv stručnog skupa, datum, mjesto i vrijeme održavanja
  • Raspored skupa (koji sadrži nazive pojedinačnih tema predavanja, podatke o predavačima uz svaku temu, vrijeme trajanja pojedinog predavanja)
  • Broj osoba koje se mogu prijaviti odnosno sudjelovati
  • Način održavanja skupa: uživo ili on line ili oboje
  • Podatke o plaćanju kotizacije (da li se plaća ili ne) te iznos kotizacije ukoliko se plaća zajedno s podacima o uplati
  • Kontakt podatke o obrazovnoj instituciji putem koje Vas zainteresirani sudionici mogu kontaktirati.

Svi dostavljeni programi će se evaluirati te će obrazovni suradnici o statusu prihvaćanja programa biti obaviješteni elektroničkim putem.