Zavod promiče kampanje za učinkovitiju zaštitu na radu

Na Zagrebačkom velesajmu otvorena je Ambienta, 43. Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Na 20.000 četvornih metara, kroz tematske priče AmbiDOM predstavlja  sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora, AmbiPRO donosi materijale, opremu i strojeve, AmbiENERGO biomasu i pelete dok  Ambi DESIGN DISTRICT predstavlja novitete u industriji namještaja te nove trendove uređenja interijera.

Uz kvalitetan stručni program i različite atrakcije te brojne nagrade za posjetitelje ovog sajma koje su pripremili organizatori i izlagači, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom ,Zavod za unapređvanje zaštite na radu na ovom značajnom i posjećenom skupu promiče kampanju EU OSHA “Zdrava mjesta rada za sve uzraste” 2016.-2017. i Nacionalnu kampanju “STOP ozljedama na radu”  2016.-2018. kojih je cilj prevencija, očuvanje radne sposobnosti od početka do završetka radnog vijeka svake osobe, osvješćivanje najšire javnosti o značaju zaštite na radu, poboljšanje i unapređivanje sigurnosti i uvjeta rada, te smanjivanje broja ozljeda i nesreća na radu kao i nezgoda prilikom rada u slobodno vrijeme.

Ambienta ove godine kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj. Kroz proizvode primarne prerade i drvne građe, preko stolarije i podnih obloga do namještaja predstavljene su brojne mogućnosti korištenja drva kao potpuno prirodne i obnovljive sirovine.

U partnerskoj suradnji s Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri HGK, snagu i potencijale drvne industrije predstavili su  najznačajniji domaći proizvođači. Design district održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a prikazuju se ultimativna dostignuća domaćih i stranih renomiranih dizajnera. Moderna kretanja podrazumijevaju inovacije i poboljšanja, te su usmjerena prema ekologiji i očuvanju okoliša, miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad.
U paviljonima AMBIENTE svoje novitete izlažu hrvatski i inozemni izlagači sa programima svih vrsta namještaja, proizvoda za unutrašnje i vanjsko uređenje, repromaterijala, strojeva za drvnu industriju i vrata i prozora. Zanimljiv program izlažu i hrvatski obrtnici u organizaciji Hrvatske obrtničke komore. Potporu projektu AMBIENTA pružila su resorna ministarstva: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo obrta i poduzetništva, Ministarstvo gospodarstva te Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatske šume.

Vitomir Begović, Ambienta (Foto: ZUZNR)