Završeno obilježavanje Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu

Zaštita na radu je prva

Vožnjom promotivnim tramvajem „Zaštita na radu je prva“ središtem Zagreba i porukom „STOP ozljedama na radu“, uz efektnu poruku sa zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice u subotu 28. travnja, Zavod za unapređivanje zaštite na radu obilježio je Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu.

Povijesni, za ovu priliku promotivni tramvaj „Zaštita na radu je prva!“ vozio je iskusni Tomislav Doračić, a zaposlenici Zavoda su na tramvajskim stanicama dijelili promotivni materijal kako bi skrenuli pozornost javnosti na važnost dobre zaštite na radu s ciljem sprječavanja ozljeda na radu, očuvanja zdravlja i radne sposobnosti radnika, a time i smanjenja gospodarskih gubitaka.

Predstavljena je i nova kampanja Europske agencije za zaštitu na radu „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“. Ova jedinstvena aktivnost organizirana je u suradnji sa Zagrebačkim električnim tramvajem (ZET) i Ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), čiji su djelatnici sudjelovali u ovoj promotivnoj aktivnosti predstavljajući zaštitnu odjeću i obuću za razna zanimanja.

U večernjim satima, u suradnji za Zagrebačkim holdingom d.o.o., sa zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice, efektnim svjetlosnim efektima i kapljicama vode prikazana je poruka prve nacionalne kampanje u području zaštite na radu u samostalnoj Hrvatskoj „STOP ozljedama na radu“, uz poruku o važnosti učinkovite zaštite na radu.

Na taj način završen je višednevni bogat program radnog obilježavanja Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu, u organizaciji zavoda za unapređivanje zaštite na radu, uz sudjelovanje niza drugih partnera u organizaciji te uz veliki interes posjetitelja.

 

Prilog HRT u povodu obilježavanja Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu:

http://vijesti.hrt.hr/441391/kako-unaprijediti-zastitu-na-radu