14. Obrtnički sajam u Karlovcu

PROMOCIJA ZNAČAJA ZAŠTITE NA RADU

Više od 80 izlagača sudjeluje na 14. Obrtničkom sajmu u Karlovcu, a pored njih prisutno je dvadesetak sudionika na 4. Sajmu ekoloških proizvoda, a po prvi puta se održava i Sajam kontinentalnog turizma i prateće industrije te 1. Smotra vivodinskih vinara.

U nazočnosti velikog broja posjetitelja i uzvanika Obrtnički sajam i Sajam eko proizvoda otvorila je potpredsjednica Vlade i ministrica dr.sc. Martina Dalić. Svečanosti je bila nazočna Nada Murganić ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Damir Jelić, izaslanik predsjednika Vlade i karlovački župan, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore i mnogi drugi.

Na svečanosti otvorenja Obrtničkog sajma i pratećih manifestacija sudjelovao je Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.

Sajam ekoloških proizvoda prezentira ljekovito bilje, med, voće, povrće te promovira programe obrazovanja za strukovna zanimanja a posjetitelji mogu vidjeti izložbu raznih strojeva, upoznati način izrade pojedinih proizvoda i mnoge druge zanimljivosti.

Prvi puta na sajmu se predstavljaju strukovne škole s područja Grada Karlovca i Karlovačke županije u okviru čega će se prezentirati strukovna zanimanja s radionicama i pokaznim vježbama. Posebne zanimljive nastupe tijekom održavanja imati će Ceh frizera i kozmetičara, Ceh cvjećara i Ceh građevinara.

Zavod za unapređivanje zaštite na radu u okviru ove manifestacije promovira značaj zaštite na radu tijekom strukovnog obrazovanja i radnog vijeka, ali i prilikom radnih aktivnosti u slobodno vrijeme.