14. Obrtnički sajam u Karlovcu: Održan info dan za obrtnike

U cilju jačanja prevencije u organizaciji i provedbi mjera zaštite na radu u području obrtništva u okviru bogatog programa 14. Obrtničkog sajma u Karlovcu održan je info dan „zaJEDNO za kulturu sigurnosti na radu!“. Stručnjaci Zavoda za unapređivanje zaštite na radu Sanja Sambol i Josip Škreblin u neposrednom razgovoru sa zainteresiranim posjetiteljima sajma odgovarali su na različita pitanja koja se odnose na osnovne obveze u zaštiti na radu, izradu procjene rizika, njeno ažuriranje i primjenu, ispitivanje radnog okoliša, unutarnji nadzor, suradnju vlasnika obrta sa zaposlenicima u području zaštite na radu, osposobljavanje za rad na siguran način, organizaciju pružanja prve pomoći, vođenje propisanih evidencija iz područja zaštite na radu i zaštite od požara, rad učenika na praktičnom radu, mogućnosti obavljanja poslova zaštite na radu i drugo.

Posjetitelji su iskazali veliki interes za prvu nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“, druge brojne aktivnosti Zavoda, kao središnje nacionalne javne ustanove u području zaštite na radu, a posebno za potporu koju Zavod pruža kroz informiranje, edukaciju i savjetovanje obrtnicima i drugim dionicima radi unapređivanja ovog važnog područja.

Tijekom boravka na sajmu Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda susreo se s učenicima srednje Ugostiteljsko – turističke škole iz Karlovca.