Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu pojedine tvrtke, ustanove i tijela obilježit će različitim aktivnostima, a neke tvrtke će taj dan otvoriti vrata građanima.

Sadržaj

27. travnja 2016.

Preventa d.o.o.

U povodu obilježavanja Nacionalnog dana zaštite na radu 28. travnja, Preventa d.o.o., ovlaštena osoba za poslove zaštite na radu, organizira dan ranije, u srijedu 27. travnja o.g., edukativno-promotivno događanje u Srednjoj školi “Arboretum Opeka” u Marčanu. Cilj je zaštitu na radu približi učenicima srednjih škola, a edukativno-promotivni program počinje u 7 sati.

U sklopu programa bit će:

  • vježba evakuacije
  • prezentacija mjera zaštite na radu učenicima i profesorima (predavanje o sigurnosti na radu i teorijskoj i praktičnoj nastavi u skladu s opasnostima i štetnostima u njihovom radno nastavnom okruženju).

28. travnja 2016.

Build Protect d.o.o.

BUILD PROTECT d.o.o., u povodu Nacionalnog dana zaštite na radu, poziva zainteresirane da 28. travnja dođu u njihov ured na adresi Moše Albaharija 5 u Rijeci, gdje će biti predstavljen informatički program Sustav upravljanja zaštitom.

BUILD PROTECT d.o.o. i MApro d.o.o. izradili su integralni informacijski Sustav upravljanja zaštitom koji se koristi za izradu procjene opasnosti, odnosno procjene rizika, ispitivanje strojeva i uređaja, vođenje evidencija iz zaštite na radu i najnovije izdavanje radnog naloga s procjenom razine rizika za sve poslove (task base risk assessment). Sustav koristi jedinstvenu bazu podataka pomoću koje provodi poslovne aktivnosti upravljanja razinom rizika, a namijenjen je ovlaštenim osobama koji se bave poslovima zaštite na radu i svim društvima koja samostalno izrađuju i ažuriraju procjenu rizika ili imaju potrebu za upravljanje poslovima iz područja zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša.

Gospodarsko-socijalno vijeće Međimurske županije

Gospodarsko-socijalno vijeće Međimurske županije obilježit će Nacionalni dan zaštite na radu prigodnom sjednicom u Međimurskoj županiji.

Članovi županijskoga GSV-a upoznat će se sa značajem zaštite zdravlja i sigurnosti na radu u Republici Hrvatskoj s posebnim osvrtom na stanje u Međimurskoj županiji.

Domaćin članovima županijskog GSV-a bit će tvrtka TEGRA d.o.o. Čakovcu, u čijem će se prostoru u Mihovljanskoj 70 održati sjednica.

Vatrogasna vježba u Heinekenu

Profesionalna vatrogasna jedinica Karlovac izvesti će vatrogasnu vježbu u tvrtki Heineken Hrvatska d.o.o. u Karlovcu.

Holcim d.o.o.

Tvrtka Holcim d.o.o., dio LafargeHolcim Grupe koja u 90 zemalja zapošljava 115.000 radnika, već godinama u Hrvatskoj različitim aktivnostima obilježava Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu. Ove će godine imati nekoliko aktivnosti promocije zdravlja i sigurnosti:

  • 28. travnja – Holcimova tvornica cementa u Koromačnu, kamenolom u Očuri i kamenolom u Šumberu imat će vježbu evakuacije i spašavanja
  • 6. svibnja – Dan otvorenih vrata i 90 godina tvornice cementa u Koromačnu, a program će biti na temu zdravlja i sigurnosti
  • od 22. svibnja do 6. lipnja – Globalni Dani zdravlja i sigurnosti LafargeHolcim Grupe obilježit će se u više od 90 zemalja, a u sklopu programa glavni direktor govorit će o važnosti zdravlja i sigurnosti.

Linija koda d.o.o.

Tvrtka Linija koda d.o.o. u povodu Dana zaštite na radu omogućit će svim malim tvrtkama do 50 zaposlenih da se prijave u aplikaciju WebZNR putem službene stranice na adresi www.zastitanaradu.hr te ostvare mogućnost korištenja aplikacije potpuno besplatno. WebZNR je aplikacija koju koriste neki od najvećih gospodarstvenika u Hrvatskoj. U ovoj akcije male tvrtke dobivaju mogućnost besplatno koristiti WebZNR aplikaciju bez ograničenja sa svim modulima.

Također, u ovoj akciji sve ovlaštene kuće koje se prijave 28. travnja putem stranice www.zastitanaradu.hr za prezentaciju aplikacije, dobivaju mogućnost besplatno koristiti aplikaciju za vođenje svih svojih malih klijenata (do 50 zaposlenih).

Linija koda d.o.o. će aplikaciju WebZNR dati za besplatno korištenje i obrtnicima koji će 27. travnja sudjelovati na savjetovanju obrtnika u Udruženju obrtnika grada Zagreba, koje organizira Zavod za unapređivanje zaštite na radu zajedno s Udruženjem obrtnika.