Održan susret studenata zaštite na radu

Svi su pobjednici, čulo se nakon prvog natjecanja studenata zaštite na radu iz Karlovca, Zagreba i Rijeke, koji je održan 25. travnja 2016. u prostoru Veleučilišta u Karlovcu, a inicirao ga je Zavod za unapređivanje zaštite na radu.

Kako je ocijenio Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda studenti su svojim radovima pokazali izvrsno znanje i vještine potvrđujući punu opravdanost ovakvog susreta te su nam istovremeno dali poticaj da nastavimo s organizacijom ovakvih događaja i narednih godina.

studenti_KA2

– Smatram da je ovo izuzetno potrebno, a ne bespotrebno i beskorisno zanimanje, zapravo to je osim društvenog i civilizacijskog i značajno ekonomsko pitanje – rekao je Branko Wasserbauer, dekan Veleučilišta u Karlovcu.

Studenti Veleučilišta iz Rijeke predstavili su rad na temu „Procjena rizika radnog mjesta“, studenti Visoke škole za sigurnost s pravom javnosti iz  Zagreba imali su rad na  temu „Obveze i poslovi stručnjaka zaštite na radu kod poslodavaca“, a studenti Veleučilišta iz Karlovca za natjecanje su odabrali temu „Mjerenje razine buke na ispitnoj stanici diesel motora“

Nakon natjecanja, studentski timovi obišli su i novouređeni kemijski laboratorij te strojarske laboratorije karlovačkog Veleučilišta, posjetili Muzej karlovačkog vatrogastva te degustirali Studentski sir i pivo.

Skup studenata jedna je od brojnih aktivnosti koje je u suradnji s partnerima Veleučilištem u Karlovcu, Visokom školom za sigurnost i Veleučilištem u Rijeci pripremio Zavod za unapređivanje zaštite na radu u sklopu obilježavanja 28. travnja – Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu.

Natjecanje studenata u Karlovcu (Foto: zuznr)