Informiranje i promocija zaštite na radu

Na 10. Sajmu poslova Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koji je organizirao Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zagrebu, sudjelovao je Zavod za unapređivanje zaštite na radu. Aktualnosti i potrebe predstavilo je više od 90 poslodavaca, ustanova i organizacija, a procjenjuje se da je sajam posjetilo oko pet tisuća nezaposlenih osoba, studenata, učenika i drugih zainteresiranih za ponudu na tržištu rada.

sajamposlova3

Brojni posjetitelji, među kojima i oni koji će uskoro krenuti na tržište rada ili u poduzetničke aktivnosti, iskazali su poseban interes za rad Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, upoznali se s kampanjom EU-OSHA „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ 2016.-2017. te Nacionalnom kampanjom „STOP ozljedama na radu“ 2016.-2018.

Ovu manifestaciju posjetio je dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskoga sustava, koji je razgovarao s mnogim poslodavcima o konkretnim izazovima s kojima se suočavaju  prilikom zapošljavanja novih radnika, te kako im sajam poslova i Hrvatski zavod za zapošljavanje u tome pomažu.

Potporu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava iskazao je g. Mario Bebić, pomoćnik ministra rada i mirovinskoga sustava, svečano otvorivši 10. Sajam poslova u Zagrebu. Na svečanom otvorenju okupljenima su se obratili i Ante Lončar, v. d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Marija Halić, v. d. predstojnice Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zagrebu, Damir Fašaić, pročelnik Ureda za gospodarstvo Zagrebačke županije, Mirka Jozić, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

Ovogodišnji Sajam poslova organiziran je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije te u partnerstvu devet gradova Zagrebačke županije, Obrtničke komore, Udruženja obrtnika Grada Zagreba, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Otvorenog učilišta Algebra.