Zavod u EU projektu Erasmus+

euzastave

Zavod za unapređivanje zaštite na radu prvi put sudjeluje u međunarodnom projektu za koji je ostvarena financijska potpora koju u punom iznosu financira EU.

U okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2016. godinu za program Erasmus+ za Ključnu aktivnost 1, prihvaćen je projektni prijedlog koji se vodi pod nazivom “Joining the Dots: Creating Entrepreneurial Networks“.

U suradnji s partnerima iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Nizozemske, Italije, Portugala, Poljske te Rumunjske, Zavod za unapređivanje zaštite na radu pružit će stručnu podršku mladima za njihov ulazak na tržište rada i razvoj poduzetničkih inicijativa te osnivanje trgovačkih društava i udruga. Sudjelovanjem u ovom projektu Zavod za unapređivanje zaštite na radu promiče zaštitu na radu i podiže svijest budućih, mladih poduzetnika o značaju zaštite na radu i zaštite zdravlja u svrhu stvaranja sigurnih i zdravih mjesta rada te očuvanja radne sposobnosti radnika tijekom cijelog radnog vijeka.

U aktivnosti će biti uključeni studenti sigurnosti i zaštite na radu Veleučilišta u Rijeci i Veleučilišta u Karlovcu, koji će budućim mladim poduzetnicima prenijeti znanje, iskustvo i dobru praksu iz područja zaštite na radu iz drugih europskih zemalja uključenih u ovaj međunarodni projekt.

Prvi radni susret predstavnika partnera projekta i studenata održat će se u Londonu u razdoblju od 26. veljače do 3. ožujka 2017.