Jačanje kapaciteta Uprave za rad i zaštitu na radu

Zaposlenici Uprave za rad i zaštitu na radu imat će, u sklopu ESF projekta „Razvoj sustava e-učenja, upravljanja i praćenja zaštite na radu“, priliku razmijeniti znanje i iskustvo s kolegama iz europskih institucija. Novim znanjem i vještinama stečenim na studijskom boravku u zemljama EU s dobrom praksom u unapređivanju zaštite na radu i zaštite zdravlja radnika, zaposlenici Uprave za rad i zaštitu na radu razvit će i ojačati svoje stručne kompetencije. Novostečeno znanje i vještine zaposlenih osobito su važni za provođenje preventivnih aktivnosti u zaštiti na radu.

Razmjenom iskustva zaposlenika Uprave za rad i zaštitu na radu s kolegama iz europskih institucija pospješit će se razvoj ljudskih potencijala u ovom području u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne skrbi. Primjenom novog znanja i vještina u svakodnevnom radu zaposlenika ojačat će se uloga ministarstva nadležnog za rad kao servisa građana u području zaštite na radu.

 

Izvješće sa studijskog putovanja 12-ero zaposlenika i zaposlenica Uprave na rad i zaštitu na radu u Austriju i Sloveniju