Kvalitetna zaštitna sredstva važan čimbenik prevencije

Predstavnici Zavoda za unapređivanje zaštite na radu razgovarali su s Dragom Munjizom, direktorom Sige d.o.o., varaždinske tvrtke za proizvodnju i trgovinu zaštitne obuće, odjeće i opreme za zaštitu na radu. Direktor Munjiza je istaknuo da je zaštita na radu važan segment u poslovanju svake tvrtke i ustanove te da će usmjerenost tvrtke Siga d.o.o. biti na vlastitoj proizvodnji i izvozu s ciljem zadovoljavanja očekivanja i potreba klijenata, te sigurnosti radnika. Podržao je inicijativu Zavoda za razvoj suradnje sa svim hrvatskim proizvođačima opreme za zaštitu na radu, kao i aktivnosti koje ova javna ustanova poduzima s ciljem unapređivanja ovog izuzetno važnog područja.

Kvalitetna osobna zaštitna sredstva i njihovo ispravno korištenje vrlo su važan čimbenik prevencije u zaštiti na radu naglasio je Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu. Suradnja s tvrtkom Siga d.o.o. i svim drugim proizvođačima opreme za zaštitu na radu u Republici Hrvatskoj moguća je kao dio promicanja očuvanja radne sposobnosti radnika, sprječavanja ozljeda na radu, kao i nesreća prilikom rada u slobodno vrijeme. Pored toga, hrvatske tvrtke kvalitetom i ponudom mogu zadovoljiti visoke standarde i zahtjeve propisanih normi na domaćem i stranom tržištu.

Zavod podupire hrvatsku proizvodnju osobnih zaštitnih sredstava i opreme, kao i zajedničke nastupe proizvođača na domaćim i inozemnim sajmovima, te očekuje njihovu angažiranost i suradnju sa Zavodom, posebno na promicanju Nacionalne kampanje „STOP ozljedama na radu“, te u području informiranja, edukacije i savjetovanja.