Ljubomir Pintarić, dobitnik nagrade za životno djelo za ostvarene značajne rezultate i postignuća u zaštiti na radu te unapređenje zaštite na radu u Republici Hrvatskoj (2022.)

Povjerenstvo za dodjelu priznanja i nagrade radi unapređivanja zaštite na radu u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu u sastavu: Dražen Opalić (predsjednik Povjerenstva), Marina Borić, Goran Beroš, Boris Antunović i Fran Marović odlučilo je da se nagrada za životno djelo za ostvarene značajne rezultate i postignuća u zaštiti na radu te unapređenje zaštite na radu u Republici Hrvatskoj dodijeli Ljubomiru Pintariću.

Ljubomir Pintarić, po struci geotehničar, u građevinskoj tvrtki Ceste Varaždin, sadašnjem COLAS Hrvatska radi od 1984. godine, a već preko 30 godina na radnom mjestu referenta zaštite na radu i zaštite od požara, odnosno sada stručnjaka zaštite na radu.

Od 1991. godine usavršava se u području zaštite na radu, kad je završio osposobljavanje za instruktora zaštite, a 2005. godine stekao je zvanje stručnjak zaštite na radu.

Osim profesionalnog bavljenja poslovima zaštite na radu u svom poduzeću, ističe se njegova dugogodišnja angažiranost na promociji, prevenciji i unapređivanju zaštite na radu kroz članstvo i aktivan rad u Sindikatu graditeljstva Hrvatske i sindikalnoj središnjici Savezu samostalnih sindikata Hrvatske s ciljem pripremanja i osposobljavanja radnika za kvalitetno obavljanje funkcija povjerenika za zaštitu na radu.

Od 2011. godine je član Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu osnovanog kao savjetodavno tijelo pri Vladi RH kao predstavnik SSSH i drugih sindikalnih središnjica u RH.

Gospodin Pintarić je treći mandat predsjednik Udruge za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu, zaštite okoliša i zaštite od požara regije Sjeverozapad koja djeluje od 2004. godine.

Dobitnik je priznanja za postignuća u području zaštite na radu koje mu je 2016. godine dodijelilo ministarstvo nadležno za rad.