Počinje provedba ESF projekta vrijednog više od 5 milijuna kuna

Zavod za unapređivanje zaštite na radu započinje provedbu projekta „Razvoj sustava e-učenja, upravljanja i praćenja zaštite na radu“, vrijednog 5.046.422,40 kuna. Projekt se u 85-postotnom iznosu financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), a trajat će dvije godine.

U sklopu projekta provest će se više aktivnosti, među ostalim, izradit će se dvije aplikacije – jedna je informacijski sustav za upravljanje zaštitom na radu, a druga informacijski sustav za praćenje zaštite na radu. Nadalje, izradit će se metodološka online aplikacija za procjenu rizika Risko, deset novih OiRA alati za procjenu rizika za zanimanja iz više sektora, uspostavit će se sustav e-učenja u području zaštite na radu s e-materijalima i on-line tečajevima uz provjeru znanje. Provest će se i edukacijsko-preventivna aktivnost s ciljem sprječavanja mišićno-koštanih bolesti kod administrativnih radnika, a u sklopu ove aktivnosti izradit će se priručnik s uputama o pravilnom i nepravilnom načinu rada, kao i video-clipovi, koji će – kao i sav edukacijski materijal kreiran u ovom projektu – biti on-line dostupni svim dionicima zaštite na radu i svim zainteresiranima.

Provedbom aktivnosti ESF projekta „Razvoj sustava e-učenja, upravljanja i praćenja zaštite na radu“  znatno će se unaprijediti sustav zaštite na radu u Republici Hrvatskoj, te ojačati kapaciteti korisničke organizacije studijskim posjetima europskim institucijama. Uz pomoć ovog ESF projekta korisnička organizacija postat će učinkovitiji i kvalitetniji javni servis građanima. Projekt je osmislila i izradila Snježana Štefok, voditeljica Službe za edukaciju, međunarodnu suradnju i informiranje.

Ugovor o sufinanciranju ovog projekta sredstvima ESF-a, u ime Upravljačkog tijela potpisao je ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić, u ime Posredničkog tijela razine 2 Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u ime Zavoda ravnatelj Vitomir Begović.