Radni posjet gradilištu

SAMO JE SIGURAN RAD ISPLATIV RAD!

Gradilište rekonstrukcije i dogradnje Hotela Esplanade u Crikvenici investitora Jadran d.d. za hotelijerstvo i turizam posjetio je Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.

Predstavnik izvođača radova tvrtke Projektgradnja d.o.o. iz Slavonskog Broda upoznao je ravnatelja Begovića s radnim uvjetima tijekom izvođenja obilnih i složenih građevinskih i drugih radova, s organizacijom i provedbom mjera zaštite na radu te koordinacijom s drugim izvođačima radova na gradilištu.

Tvrtka Projektgradnja d.o.o. i radnici osposobljeni su za vođenje i realizaciju najkompleksnijih građevinskih projekata kao što su rušenje, građevinsko-obrtnički radovi, instalacije vodoopskrbe i odvodnje, bazenska tehnika, elektroinstalacije, strojarske instalacije, dizala i dr., rekao je Tomislav Janković tijekom razgovora.

Ravnatelj Begović i poslovođa Janković zaključili su da uvijek na prvom mjestu mora biti sigurnost radnika i drugih osoba na radu, a ključna pretpostavka za takvo postupanje je odgovarajuća procjena rizika za svako mjesto rada, osposobljenost radnika za rad na siguran način, suradnja ovlaštenika poslodavca, povjerenika radnika za zaštitu na radu, radnika i stručnjaka zaštite na radu te redovita i učinkovita provedba unutarnjeg nadzora kao važan dio prevencije.