Velika Gorica: Ježić Ješko u Dječjem vrtiću Ciciban

Ježić Ješko ponovno je posjetio Veliku Goricu, ali ovaj put u Dječjem vrtiću Ciciban. Djeca su nas s veseljem dočekala i strpljivo čekala kako bi upoznala našeg Ježića.

Interaktivnu radionicu započeli smo s prezentacijom slikovnice „S osmijehom korak po korak u siguran dan“, na kojoj su djeca pokazala veliku razinu znanja, zainteresiranosti i znatiželje. Postavljali su mnoštvo pitanja o avanturama našeg Ježića Ješka te su ispričali nezgode koje su im se dogodile  primjerice, ozljeda sa škarama, nespretni pad ili sudar s predmetima od kojih su im narasle „kvrge“. Djeca su naučila što činiti u trenutku opasnosti i koji telefonski broj mogu nazvati kada se nađu u takvim situacijama, koliko dugo smiju biti za računalom i mobitelom… Ježić ih je upozorio i na skliske stepenice, ljuljanje na stolicama i ljuljačkama, vruću pećnicu, kao i na odgovorno ponašanje prema svojim prijateljima. Uvijek trebamo paziti jedni na druge! – svi su se složili.

Na kraju druženja Ješko je djecu nagradio slikovnicama, a posebno su se obradovali bojankama te poklonu – drvenom Ježiću da ih u vrtiću uvijek podsjeća na nesvakidašnje druženje.

Poruka o zaštiti najmlađima je zanimljiva jer spoznaju kako su sami odgovorni u mnogim svakodnevnim situacijama, čega možda nisu bili svjesni.

Sve što je lijepo kratko traje, pa tako i ovaj susret, ali mi se veselimo svakom novom druženju i pozivamo škole i vrtiće da nam se javljaju kako bismo i njihove polaznike upoznali s Ježićem Ješkom i njegovim svakodnevnim zgodama.

Ravnateljica Barica Marjanović i odgajateljice u Dječjem vrtiću Ciciban također su pozorno pratile predavanje i bile od neizmjerene pomoći i podrške, a njihov rad s djecom i više je nego vidljiv. Radionicu su vodile Ana Akrap i Sanja Sambol, više stručne savjetnice u Zavodu za unapređivanje zaštite na radu.