Zavod u HOK Krapinsko-zagorske županije

zaJEDNO za kulturu sigurnosti na radu!”

Zavod za unapređivanje zaštite na radu u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom organizirao je info dan u Krapinsko-zagorskoj županiji pod nazivom “zaJEDNO za kulturu sigurnosti na radu!”.

O osnovnim obvezama u području zaštiti na radu za poslodavce, kao i načinu praktične organizacije i provedbe određenih mjera nazočnima su govorili Sanja Sambol, Ana Akrap i Josip Škreblin, viši stručni savjetnici u Zavodu.

Cilj skupa bilo je neposredno informiranje, edukacija, savjetovanje i stručna pomoć obrtnicima, mikro i malim poslodavcima te svim zainteresiranima u poduzimanju preventivnih i učinkovitih mjera zaštite na radu. Postavljajući konkretna pitanja obrtnici i poduzetnici iz različitih djelatnosti pokazali su veliki interes za područje sigurnosti na radu, a tijekom interaktivnog razgovora predstavnici Zavoda prezentirali su najčešća pitanja različitih dionika u području zaštite na radu i odgovore koje Zavod pruža u okviru besplatnog Savjetovališta ZNR 3u1.

Nazočni poduzetnici iskazali su zadovoljstvo mogućnošću jednostavnog informiranja i dostupnošću zakona, propisa i drugih korisnih materijala putem internetske stranice Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.

U suradnji s poslodavačkim udruženjima Zavod za unapređivanje zaštite na radu nastavit će organizaciju Info dana „zaJEDNO za kulturu sigurnosti na radu!“ i u drugim županijskim središtima u Republici Hrvatskoj kako bi svim obveznicima provedbe Zakona o zaštiti na radu i podzakonskih propisa olakšali primjenu i učinili mjere zaštite na radu djelotvornijima.