Zapažen nastup Zavoda na 12. Međunarodnom sajmu Interprotex

Posljednjeg dana proljetnog sajma Interprotex u Zagrebu, Zavod za unapređivanje zaštite na radu u suradnji s partnerima organizirao je za posjetitelje sajma radionicu „Zaštita na radu u profesionalnim kuhinjama“ i predavanje „Sustav upravljanja zaštitom na radu i primjeri dobre prakse“. Na izložbenom prostoru u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma treći dan zaredom od 11 do 15 sati Zavod je organizirao Savjetovalište „ZNR 3 u 1“.

Radionicu „Zaštita na radu u profesionalnim kuhinjama“ vodio je Dražem Ilišinović, direktor sektora Zaštitni sustavi u Adria Grupi. Prezentirao je iskustva Adria grupe te dao niz korisnih savjeta kako povećati sigurnost radnika, primijeniti mjere prevencije i unaprijediti zaštitu na radu prilikom rada u profesionalnim kuhinjama.

Predavanjem „Sustav upravljanja zaštitom na radu i primjeri dobre prakse“ Fabjan Ruščić, dipl.ing., voditelj zaštite na radu i sigurnosnih poslova u tvrtki Cemex Hrvatska d.d. ukazao je na učinkovit način rukovođenja, primjene propisa i sigurnosnih politika, mjera prevencije, zaštite na radu i zaštite zdravlja zaposlenika uz neposrednu uključenost menadžmenta.

Cemex

U okviru Savjetovališta „Zaštita na radu 3 u 1“ stručnjaci Zavoda za unapređivanje zaštite na radu posljednja tri dana na Interpotexu pružali su stručne informacije o primjeni propisa, optimiziranju troškova, učinkovitoj organizaciji i upravljanju zaštitom na radu, te odgovarali na različita pitanja posjetitelja, među kojima su bili poduzetnici početnici, mikro, mali i srednji poduzetnici, stručnjaci za zaštitu na radu, povjerenici sindikata, ovlaštenici poslodavca i povjerenici radnika za zaštitu na radu.

U suradnji s drugim partnerima Zavod je tijekom četiri dana trajanja 12. Međunarodnog sajma zaštite osoba i imovine Interpotex ostvario zapažen nastup, ponudio posjetiteljima desetak različitih edukativnih programa iz područja zaštite na radu, te predstavio kampanju EU OSHA „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ i     Nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“.