Dječji vrtić Sisak Novi za primjer

Ješko Ježić sa Zmajićima, Tigrićima, Lopticama, Zvjezdicama i Dobrim osicama

Ješko Ježić još prije godinu dana posjetio je Dječji vrtić Sisak Novi – igrao se i družio s djecom. Djelatnice Zavoda za unapređivanje zaštite na radu zajedno s Ješkom Ježićem kroz priču o oštrim predmetima, električnoj struji, mobitelima, vatri, trčanju po stepenicama… poučila su sisačke klince i klinceze kako valja reagirati u opasnim situacijama.

Iz Dječjeg vrtića Sisak Novi sada nam javljaju kako su imali potrebu za još igraonica-radionica, koje je ovaj put zajedno s Ješkom Ježićem priredila djelatnica vrtića, gđa Mirjana Petrović, specijalist zaštite na radu. Igraonice-radionice održavale su se dva dana. Prvi su dan gospođa Mirjana i Ješko Ježić listali slikovnicu „S osmijehom korak po korak u siguran dan“ i poučavali djecu koje su prednosti i opasnosti struje, kako izgleda znak za struju i što se ne smije dirati, te kako pravilno rukovati s oštrim predmetima.

Budući da mnoga djeca vole igrice na računalima i mobitelima, naučili smo kako pravilno koristiti uređaje, koliko je važno čuvati oči i koji je pravilan položaj tijela kada se vrijeme provodi za računalom – ispričala nam je gđa Mirjana. – Istaknuli smo i kako je za zdravlje najkorisnija svakodnevna tjelesna aktivnost i boravak na otvorenom. Naučili smo da su rizična mjesta stepenice, kada za kupanje, uvrnuti tepih, ljuljanje na stolicama i ljuljačkama, štednjak i vruće glačalo. I na kraju, naučili smo kako se ponašati u izvanrednim situacijama i koji broj zvati u nevolji – 112. I da taj broj služi samo za pomoć.

Drugi dan sisački “Zmajići“, „Tigrići“, „Loptice“, „Zvjezdice“ i „Dobre osice“  zajedno s gđo Mirjanom i Ješkom Ježićem izrezivali su iz časopisa uređaje koje odrasli koriste kod kuće, a nakon toga izradili su dva plakata: jedan plakat napravili su od izrezanih sličica, a na drugom plakatu su opasne uređaje nacrtali i obojali.

Kako je veselo, zanimljivo, korisno i poučno druženje bilo u Dječjem vrtiću Sisak Novi – pogledajte na sljedećoj poveznici: http://www.vrticsn.hr/s-osmijehom-korak-po-korak-u-siguran-dan/

Mi im od srca čestitamo!