Edukativno-promotivna događanja povodom Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu

Preventa d.o.o. o mjerama zaštite na radu u školi

Povodom Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu, 28. travnja, a u svrhu razvoja kulture prevencije i unapređivanja zaštite na radu Preventa d.o.o., ovlaštena osoba za zaštitu na radu organizirala je dan ranije edukativno-promotivno događanje u Srednjoj školi “Arboretum Opeka” u Marčanu.

Izvedena je vježba evakuacije te je održana prezentacija mjera zaštite na radu učenicima i profesorima (predavanje o sigurnosti na radu i teorijskoj i praktičnoj nastavi u skladu s opasnostima i štetnostima u njihovom radno nastavnom okruženju).

 

JVP grada Karlovca održala pokaznu vježbu sigurnosti na radu u pivovari

Povodom obilježavanja 28. travnja, Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca (JVP) održala je u karlovačkoj tvrtki „Heineken Hrvatska d.o.o.“ pokaznu vježbu na temu sigurnosti na radu u pivovari. JVP grada Karlovca u suradnji sa zaposlenicima pivovare imala je tri pokazne vježbe: spašavanje s visine, sigurnost u zatvorenom proizvodnom pogonu te spašavanje i pružanje prve pomoći unesrećenima u prometu.

Prometne nesreće su jedan od najčešćih uzroka pogibije zaposlenika u velikim kompanijama kao što je Heineken. Posebno je istaknuto kako je upravo na ovakvim pokaznim vježbama i edukacijama radnike i dalje potrebno upozoravati da vežu pojas u vozilima, ne koriste mobitel tijekom vožnje, ne dolaze pod utjecajem alkohola na radno mjesto i ne voze pod utjecajem alkohola. Skrenuta je i pozornost na obveznu edukaciju iz područja sigurnosti i zaštite na radu te na važnost korištenja osobne zaštitne opreme.

Pokaznom vježbom JVP grada Karlovca pridružila se sve većoj skupini onih koji su ovogodišnji Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu odlučiti obilježiti praktičnim aktivnostima.

Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca