Održano savjetovanje za obrtnike

U sklopu obilježavanja Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu održano je savjetovanje zagrebačkih obrtnika o učinkovitom načinu provođenja mjera zaštite na radu i primjeni propisa. Savjetovanje su organizirali Zavod za unapređivanje zaštite na radu i Udruženje obrtnika grada Zagreba.

O primjeni propisa i provođenju mjera zaštite na radu govorio je Krešimir Kaćunko, voditelj Službe za nadzor u Područnom uredu Zagreb Inspektorata rada. Odgovorio je na više od 20 pitanja obrtnika o postupanjima inspektora rada i obvezama poslodavca.

Odgovori na najčešća pitanja obrtnika bit će objavljeni i na internetskoj stranici Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, najavila je Snježana Štefok, voditeljica Službe za edukaciju, informiranje i međunarodnu suradnju. Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba zahvalio je Zavodu i istakao kako je organizacija ovakvih skupova dobar primjer uspješne suradnje javne uprave i poduzetnika.

Nakon savjetovanja, obrtnicima je još predstavljena mogućnost besplatnog korištenja aplikacije tvrtke Linija koda za vođenje evidencija iz zaštite na radu. Neograničeno korištenje aplikacije dobili su svi s do 49 zaposlenih koji se registriraju kao korisnici 27. i 28. travnja 2016., rekao je Ivica Ojvan, predstavnik Linije koda.

savjetovanje u Udruženju obrtnika grada Zagreba (foto: zuznr)