Ježić Ješko u Osnovnoj školi Jure Kaštelana

Nakon veselih druženja s djecom vrtićke dobi, Ježić Ješko odlučio je posjetiti i prvašiće Osnovne škole Jure Kaštelana u Zagrebu. Djeca u dobi od 7 do 8 godina sa zanimanjem su pratila ježića kroz prezentaciju slikovnice S osmijehom korak po korak u siguran dan. Ježić ih je proveo kroz nekoliko opasnih situacija s kojima se svakodnevno mogu susresti, a zatim ih je naučio kako zaštiti sebe i svoje prijatelje.

Osnovna škola Jure KaštelanDjeca su interaktivno sudjelovala pronalazeći sebe u situacijama u kojima se našao Ježić Ješko. Naučili su: kako pravilno dodavati škare prijateljima, što učiniti ako u slučaju iznenadne opasnosti moraju zajedno s učiteljicom napustiti učionicu. Gotovo svi su znali koji broj trebaju zvati u slučaju opasnosti (112), a posebno nas je obradovalo kada su spomenuli brojeve policije (192), vatrogasaca (193) i hitne pomoći (194).

Kako danas gotovo svi koriste mobitele, tablete i računala, Ježić ih je upoznao s opasnostima koje ovi uređaji kriju i upozorio ih da čuvaju svoje okice te da ne provode sve svoje vrijeme uz tehnička pomagala već u prirodi i igri sa svojim prijateljima.

Posebno ih je obradovao animirani Napo film. Naučili su što znače oni zeleni i crveni znakovi postavljeni posvuda u njihovoj školi. Uz malu pomoć, došli su do zaključka da se radi o putovima za evakuaciju i mjestima gdje se nalaze vatrogasni aparati.

Za kraj smo postavili zanimljivu radionicu s prigodnim slikama na kojima su učenici morali pronaći nekoliko opasnih situacija. Naravno, bili su vrlo uspješni u tome. Za kraj snimili smo nekoliko fotografija i tako je naš Ježić Ješko završio još jednu uzbudljivu avanturu.

Radionicu je vodila Vanja Glogovac uz pomoć kolegica Ane Akrap i Sanje Sambol. Zahvaljujemo na pomoći i podršci u realizaciji ovog projekta ravnatelju Krešimiru Supancu.

I tako nastavljamo dalje, s osmijehom korak po korak u siguran dan!

Osnovna škola Jure Kaštelan