Ježić Ješko u Dječjem vrtiću Sisak Novi

Na radost 70-ak djece Ješko Ježić posjetio je Dječji vrtić Sisak Novi. Pilot projekt Zavoda za unapređivanje zaštite na radu “S osmijehom korak po korak u siguran dan” tako je nakon Zagreba i Karlovca stigao u još jedan grad.

Viša stručna savjetnica Vanja Glogovac koja je s timom suradnika osmislila projekt predstavila je djeci pet opasnih situacija s kojima se mališani svakodnevno susreću kod kuće ili vrtiću, a mališani iz odgojnih skupina Pahuljice, Bipsići i Tintilinići su ne samo pozorno slušali što im „teta“ govori već i iznosili svoja razmišljanja i iskustva s opasnostima s kojima su se susretali ili su primijetili odrasle u takvim, opasnim, situacijama.

Kroz priču o oštrim predmetima, električnoj struji, mobitelima, vatri, trčanju po stepenicama djeca su ponovila kako će reagirati u opasnim situacijama. Sisački mališani pokazali su i puno znanja o opasnostima kojima mogu biti izloženi, a pojedini su čak znali da je dobro potražiti pomoć službe 112. Ana Akrap i Jasminka Kovačević, više stručne savjetnice u Zavodu, sa zanimanjem i znatiželjom slušale su što sve mali Siščani znaju. A naučile su i da žuti pojas u karateu znači „Teta, ja se ne bojim! Treniram karate!“

Djelatnici vrtića na čiju inicijativu je posjet i organiziran upoznali su djelatnice Zavoda s vrtićem i različitim aktivnostima s kojima se vrtić ponosi. Tako smo razgledali osjetilni park gdje djeca mogu upoznati i uživati u mirisima i bojama cvijeća i bilja, proizvode od drva koje izrađuje marljivi domar, a imali smo priliku i vidjeti kako djeca sudjeluju u prikazu  sunčanoga sata.

Ravnateljica Ljubica Ivšić pozvala je djelatnike Zavoda da s projektom „S osmijehom korak po korak u siguran dan“ sudjeluju i u vrtićima Grada Siska, Sunce i Tratinčica koji obuhvaćaju 620 djece, a posebno se zahvaljujemo i Mirjani Petrović, voditeljici zaštite na radu na srdačnom prijemu i odličnoj organizaciji našeg posjeta Dječjem vrtiću Sisak Novi.

Rado ćemo se odazvati pozivu i vesele nas nova druženja i znanja.