Ježić Ješko družio se s djecom u Jastrebarskom

Ježić Ješko imao je uzbudljiv vikend – u subotu je potegnuo nožice čak do Jastrebarskog i cijelo popodne družio se s djecom čije mame ili tate rade u Kauflandu. Smjestio se u jednom šatoru gdje su bile klupe i stolovi, a na stolovima bojice i u zdjelicama bomboni. I puno listova sa zgodama Ježića Ješka koje su vješte ručice u tili čas pretvorile u bojanke, a Ježića u veselog, šarenog junaka koji zna izbjeći svaku opasnu situaciju.

A i djeca su znala da škare nisu za igru, kad se silazi po stepenicama “ne smiješ trčati da ne padneš” i “ne diraj utičnicu jer to je struja”.

Slikovnice su im se svidjele i ponijeli su ih kući, i “još jednu” za tetu u vrtiću, i za prijateljicu. Slikovnice su kući ponijeli i malo veći školarci – za malog brata koji nije mogao doći jer je hladno. A čak 25 slikovnica i isto toliko listova otputovalo je s Vanesom u Žaborić da razveseli svoj prvi b. S njima su otputovale još dvije – jedna slikovnica za bolesnu prijateljicu, a druga s puno listova za bojanje za Vanesu, koja najviše od svega voli crtati i bojati, i nikamo ne ide bez svog plastičnog koferčića s prekrasnim slikama koje je sama izradila. U koferčić smo za prvi b ubacili i malo bombona jer bi se “prijatelji baš veselili”.

Veseo je bio i Ježić Ješko jer se dobro zabavio, lijepo družio s djecom i gledao mame i tate kako postaju šegrti i pomagači velikim slikarskim talentima! A kad je vidio da su škare i utičnica za struju crveni jer se “to ne smije dirati”, Ježić Ješko je s odobravanjem nakostriješio bodlje i pohvalio vrijedne slikare – jer na svakoj je slici baš zgodno izgledao.