Predavanje o zaštiti na radu za buduće poduzetnike

Kojim uvjetima zaštite na radu treba udovoljiti poduzetnik početnik polaznicima start-upa u zagrebačkom Plavom uredu govorio je mr. sig. Neven Obradović, viši stručni savjetnik u Zavodu za unapređivanje zaštite na radu. Predavanju pod nazivom „Osnove zaštite na radu i osnovne obveze poslodavaca” prisustvovalo je više polaznika  programa za buduće poduzetnike.

Na početku predavanja Neven Obradović objasnio je što je zaštita na radu, zašto je važna, kako se provodi te koji su osnovni pojmovi s kojima će se poslodavci susresti. U nastavku se osvrnuo na obveze poslodavaca, procjenu rizika, ugovaranju obavljanja poslova, osposobljavanje za rad na siguran način, obavješćivanje i savjetovanje radnika.

Predavanje je bilo prilika da polaznici start-upa shvate važnost zaštite na radu i pitaju sve što ih zanima, a vezano je uz ovo područje. Organizirali su ga Zavod za unapređivanje zaštite na radu i Plavi ured, poduzetnički centar Razvojne agencije – TPZ d.o.o. u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sigurnosti i zaštite zdravlja na radu.