Ježić Ješko u dječjem vrtiću Maksimir

Ježić Ješko dovukao poligon u Dječji vrtić Maksimir

Ježić Ješko ponovno je došao u vrtić Maksimir! Htio se družiti sa svojim prijateljima i ispričati im brojne avanture. Ovaj put obišao je Pande, Tedddiese, Little Starse i Stelline, te im pripovijedao o raznim zgodama i nezgodama u kojima se našao, a prije svega o važnosti njihove svakodnevne sigurnosti. Djeca su pažljivo promatrala Ježića i slušala njegove riječi, odgovarala na postavljena pitanja i pri tome pokazala veliku razinu znanja i iskustva.

Naučili su kako se moraju odnositi prema tehnologiji, koji broj zvati u nevolji, kako se ponašati u vrtiću i izvan vrtića.

Kad je teta Marijana, zdravstvena voditeljica, provjeravala znaju li sve opasnosti o kojima su pričali, djeca nisu izostavila baš ni jednu, a za kraj – Ježić je otkrio da su u vrtiću imali važnu vježbu: e-va-ku-a-ci-ja. I prošla je uspješno. Sva djeca znaju da se od poplave treba maknuti, od vatre isto tako, ako se zidovi počnu tresti – isto se treba maknuti. Pa su tako, u vježbi e-va-ku-a-ci-je, maksimirska djeca, držeći svog prijatelja za ručicu, bez guranja, sa svojim tetama krenuli prema vratima maknuti se na sigurno – u dvorište. Ježić Ješko sve ih je pohvalio!

Zadovoljni maksimirski mališani, na kraju naše pričaonice, krenuli su bojati Ježićeve bojanke. Radili su to predano, s velikim zanimanjem i raspitivali se kada će ih Ježić opet posjetiti. Nadamo se da će im sve što su čuli u igraonicama-radionicama o sigurnosti ostati u sjećanju i prijeći u svakodnevne životne navike, da će razmišljati o sigurnom ponašanju sebe i svojih prijatelja. A mi smo sretni zbog njihova upijanja novog znanja i divnog druženja u vrtiću Maksimir.

Radionice u Dječjem vrtiću Maksimir održale su Ana Akrap i Marina Ulamec.

Tijekom radionica djecu su razveselile studentice Edukacijskog-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, koje su predstavile Poligon za tjelesnu aktivnost vrtićke djece, koji je dio Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Program su smislili Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja. Cilj programa je održavanje, unaprjeđenje i promicanje zdravlja i tjelesne aktivnosti te formiranje zdravih životnih navika kod djece predškolske dobi. Da programa „Živjeti zdravo“ nije samo učenje i upozoravanje što je dobro, a što nije, nego i prava uživancija – zorno su svojim smijehom i veseljem pokazali maksimirski predškolci.