Ježić Ješko u karlovačkim vrtićima

Ježić Ješko družio se sa svojim prijateljima u dječjim vrtićima Grada Karlovca i ispričao im svoje brojne avanture. Obišao je djecu i pričao im o raznim zgodama i nezgodama u kojima se našao i o važnosti njihove svakodnevne sigurnosti. Djeca su pažljivo promatrala i slušala Ježićeve riječi, odgovarala na postavljena pitanja i pokazala veliku razinu znanja i iskustva.

Naučili su kako se moraju odnositi prema tehnologiji, koji broj zvati u nevolji, kako se ponašati u vrtiću i izvan vrtića, saznali su što su to opasni znakovi, čemu služi kaciga, koje su prednosti i opasnosti struje, ali i kako se ponašati u izvanrednim situacijama.

Posebno ih se dojmio lik Ježića, a nakon što su naučili kako se ponašati u opasnim situacijama, imali su pregršt pitanja vezano uz Ježića. Vesele dječje glavice upijale su nova znanja i vjerujemo kako će im naše slikovnice i radionice ostati u divnom sjećanju i kako će stečena znanja dalje koristiti u svom svakodnevnom igranju i radu.

Zadovoljno su na kraju prezentacije krenuli bojati bojanke, s velikim zanimanjem kada će ih Ježić opet posjetiti. Nadamo se da će im sve što su čuli na radionicama ostati u sjećanju i prijeći u svakodnevne životne navike, da će razmišljati o sigurnom ponašanju sebe i svojih prijatelja, a mi smo sretni zbog njihova upijanja novog znanja i divnog druženja u Karlovcu.

Posebno zahvaljujemo djeci i ravnateljici Marini Gojak na ugodnom druženju, otvorenosti i interesu za našim slikovnicama, psihologinji Aniti Turkalj, kao i svim odgajateljicama u dječjim vrtićima Grada Karlovca.