Održana sjednica Nacionalnog vijeća ZNR: U susret Nacionalnom danu zaštite na radu

U Zavodu za unapređivanje zaštite na radu održana je 13. sjednica Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu na kojoj su članovi ovog savjetodavnog tijela Vlade utvrdili prijedlog za imenovanje članova Komisije za utvrđivanje prijedloga za dodjelu priznanja i nagrade za promicanje zaštite na radu za 2016. godinu, a ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu upoznao je nazočne s planiranim aktivnostima na obilježavanju 28. travnja Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu u Republici Hrvatskoj.

Različitim sadržajima u Zagrebu i drugim sredinama ove godine radno će se obilježiti 10-ta obljetnica donošenja odluke Hrvatskog sabora kojom je 28. travnja proglašen i Nacionalnim danom zaštite na radu u našoj zemlji. Program će započeti 21. travnja savjetovanjem u organizaciji Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i Hrvatske udruge poslodavaca o primjerima dobre prakse u zaštiti na radu i dodjelom godišnjih nagrada za najbolje novinarske radove u području zaštite na radu, nastaviti Otvorenim vratima Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i brojnim susretima s dionicima zaštite na radu u Osječko-baranjskoj županiji, zatim 2. susretom studenata studija sigurnosti i zaštite koji će se održati u Rijeci, radionicom za djecu predškolskog uzrasta u Velikoj Gorici, edukacijom djece o sigurnosti, susretom s Ježićem Ješkom uz vožnju tramvajem u Zagrebu, tematskim sjednicama pojedinih Županijskih Gospodarsko-socijalnih vijeća, a višednevni program će završiti 28. travnja promotivnim aktivnostima u organizaciji Zavoda za unapređivanje zaštite na radu na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

O tradicionalnom savjetovanju 27. i 28. travnja Alpe-Jadran u Opatiji i prigodnom skupu u prigodi Nacionalnog dana zaštite na radu na kojem će se dobitnicima uručiti priznanja i nagrada za životno djelo za postignuća u zaštiti na radu, članove Vijeća informirao je predsjednik Krešimir Telebec. Predstavnik sindikalnih središnjica u Nacionalnom vijeću Ljubomir Pintarić najavio je 26.travnja u organizaciji SSSH održavanje panel rasprave na temu „Zaštita na radu; investicija a ne trošak, i kako dalje?“

Nacionalno vijeće za zaštitu na radu utvrdilo je i vizualni izgled prigodnog plakata u povodu 28. travnja Nacionalnog dana zaštite na radu te je Krešimira Telebeca, kao predstavnika Vijeća predložilo za člana radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti na radu.