Zavod na Interprotexu ponudio bogat program

Pod sloganom “Obnovimo hrvatsko gospodarstvo” otvorena su četiri proljetna sajma, među kojima i Interprotex, 12. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine, na kojemu s različitim aktivnostima sudjeluje Zavod za unapređivanje zaštite na radu.

Sajmove je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Zagrebačkog holdinga Dina Tomšić istaknula je da će se na sajmovima do petka predstaviti 146 izlagača iz 22 zemlje na 9.500 četvornih metara izložbenog prostora, u paviljonima 8, 8a i 9, Kongresnom centru ZV-a te na otvorenom prostoru.

Uz brojne goste, uzvanike i posjetitelje otvorenju sajma je bio nazočan Lovro Kuščević, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske.

U sklopu sajma predviđena su čak 23 stručna događanja, a već prvoga dana Zavod za unapređivanje zaštite na radu predstavio je Vodič za siguran rad u sektoru turizma i ugostiteljstva. Također, održana je radionica Prevencija i zaštita ruku pravilnom uporabom rukavica.

Interprotex rukavice (Foto: ZUZNR)

Program se danas nastavlja Okruglim stolom: Procjena rizika – uvjeti, način i metode izrade u 14 sati u Dvorani Cres. Cilj Okruglog stola je stručna razmjena mišljenja, iskustava i prakse kako bismo unaprijedili izradu najvažnijeg dokumenata u području zaštite na radu, procjene rizika za mjesta rada. Sudjelovat će: Jere Gašperov, načelnik Sektora za zaštitu na radu i upravne poslove Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Nenad Puljić, načelnik Sektora za nadzor u području zaštite na radu u Inspektoratu rada, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, Milica Šegović iz Centra za sigurnost, ovlaštene pravne osobe za obavljanje poslova zaštite na radu i Neven Obradović, viši stručni savjetnik u Zavodu za unapređivanje zaštite na radu.

U suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, u 14 sati Zavod za unapređivanje zaštite na radu održat će Info dan: Zajedno za kulturu sigurnosti na radu. Viši stručni savjetnici Sanja Sambol, Ana Akrap i Josip Škreblin iz Zavoda za unapređivanje zaštite na radu održat će predavanje o osnovnim obvezama u zaštiti na radu za obrtnike i poslodavce, a zatim će zajedno s Krešimirom Kaćunkom, voditeljem Službe zaštite na radu, Područnog ureda Zagreb – Inspektorat rada, odgovarati na pitanja iz područja zaštite na radu. Kroz ovaj program obrtnici i drugi zainteresirani dobit će informacije, edukaciju i savjete iz područja zaštite na radu.

Na sajmu Interprotex danas i naredna dva dana savjeti iz područja zaštite na radu moći će se dobiti i u terminu od 11 do 15 sati u sklopu Savjetovališta zaštite na radu 3 u 1 na štandu Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i tvrtke SIGA u paviljonu 9 (nasuprot glavne pozornice).

U organizaciji Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i Crvenoga križa danas će se također održati pokazna Vježba pružanja prve pomoći. Predviđena je na otvorenoj pozornici od 15 do 15.45 sati.

Ulaz na proljetne sajmove na Zagrebačkom velesajmu je slobodan. Veselimo se vašem dolasku na događanja i pozivamo vas također da nas posjetite na štandu u paviljonu 9 gdje smo svakoga dana od 10 do 18 sati.

Govor Dine Tomšić, voditeljice podružnice Zagrebački velesajam Zagrebačkog holdinga