Profesionalni alati predstavljeni učenicima u Velikoj Gorici

Zavod za unapređivanje zaštite na radu organizirao je za polaznike različitih metalskih struka Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici upoznavanje s najsuvremenijim profesionalnim alatima i zaštitnom opremom poznatih proizvođača. Tvrtka Alati Milić d.o.o. pokazala je kako se rukuje alatima na siguran način te kako prepoznati kvalitetnu osobnu zaštitnu opremu, od rukavica do maski za varenje.

Prezentaciju su s velikom pozornošću pratili učenici različitih usmjerenja, ali i njihovi profesori: Stjepan Tičarić, Stjepan Kenig, Tomislav Cerovski, Boris Zgurić, Davor Majić, Igor Vujičić, Ivan Karapandžić te Jasmina Tešija, dipl. ing. strojarstva, nastavnik strojarske grupe predmeta koja je uz ravnatelja prof. Stjepana Kosa bila domaćin ove edukacije.
Srednja strukovna škola u Velikoj Gorici (Foto: ZUZNR)

Predstavljeni su profesionalni alati i oprema poznatih marki Bosh, Makita, Heytec i drugih te je skrenuta pozornost na razvoj novih tehnologija u proizvodnji baterija, a bilo je riječi i o raširenosti i primjeni određene vrste zakovica. Igor Vujičić, predavač elektro grupe predmeta po završenoj prezentaciji nazočne je proveo kroz radionice za praktičnu nastavu sa sustavom za proizvodnju ekološke električne energije iz školske vjetroelektrane kojom djelomično pokrivaju potrebe škole.