S grafičarima i nakladnicima o zdravom starenju i održivom radnom vijeku

Sveobuhvatna edukacija, informiranje, razvoj socijalnog dijaloga predstavnika poslodavaca, sindikata i radnika te promicanje  zaštite na radu u djelatnosti grafičke i nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj bile su teme razgovora Vitomira Begovića, ravnatelja Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i Darija Hanzaleka, predsjednika Sindikata grafičke  i nakladničke djelatnosti Hrvatske te Stjepana Kolarića, glavnog urednika lista „Grafičar“.

Starenje radne snage i promjene s kojima se suočavamo imaju za posljedicu razne izazove za radnike, poslodavce i društvo u cjelini.

Zajedničkim aktivnostima u okviru kampanje EU-OSHA 2016.-2017. „ Zdrava radna mjesta za svaku dob“  naglasit će se važnost bolje prevencije za sve radnike i u ovoj djelatnosti  kako bi se  osiguralo zdravo starenje i održiv radni vijek te naglasila važnost procjene rizika koja uzima u obzir raznolikost, kojom se rad prilagođava potrebama pojedinca. Temeljni cilj je poboljšanje i unapređivanje upravljanja zaštitom na radu u malim, srednjim i velikim tvrtkama.

Vitomir Begović, Stjepan Kolarić i Dario Hanzalek (foto: zuznr)