Zagreb: Seminar-radionica Uz Napo filmove lakše se uči

Seminar-radionica za nastavnike “Uz Napo filmove lakše se uči – prijedlog novog metodološkog pristupa” održan je danas u Hrvatskom učiteljskom domu u Zagrebu. Kao i prethodna dva, održana u Bjelovaru i Čakovcu, organizirao ga je Zavod za unapređivanje zaštite na radu uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU-OSHA).

napozg1

Cilj seminara-radionice je pomoći nastavnicima u osvještavanju učenika o važnosti zaštite pri radu i zaštite zdravlja. Predložen im je novi metodološki pristup s uvođenjem Napo filmova u nastavu. Prosvjetni djelatnici osnovnih škola upoznati su također s mogućnostima korištenja animiranih Napo filmova u nastavi, u kojima  glavni junak animacije, lik Napo, na zanimljiv i lako razumljiv način pruža primjere iz svakodnevnog života. Upravo ti primjeri potiču prevenciju, primjenu mjera sigurnosti pri radu i zaštite na radu.

napozg4

napozg2

Sudionicima seminara-radionice aktivnosti Zavoda za unapređivanje zaštite na radu predstavila je Snježana Štefok, voditeljica službe za edukaciju, informiranje i međunarodnu suradnju. Ana Akrap, viša stručna savjetnica kroz prezentacije i radionicu upoznala ih je s novim pristupom. Svaki sudionik dobio je obrazovni paket s predloškom nastavnog plana za poučavanje djece u dobi od sedam do jedanaest godina o važnosti zdravlja i sigurnosti. Također, u obrazovnom paketu su ključne poruke i ciljevi učenja te sve pojedinosti o predloženim aktivnostima i potrebnim sredstvima. Primjer plana nastavnog sata lako se može uklopiti u uobičajeni 45-minutni informativni nastavni sat ili u fleksibilni sat čime se pojačava i podupire poučavanje.

Zavod na pomoći, u organizaciji i podršci, zahvaljuje ravnatelju Hrvatske zajednice osnovnih škola, g. Nenadu Bronzoviću.

napozg3