ZNR

Zakoni i propisi

Zakoni i propisi

Najvažnije zakone i druge propise koji se odnose na područje zaštite na radu možete preuzeti s naših stranica u pročišćenim verzijama.

Zavod za unapređivanje zaštite na radu

Ovlaštenja

Vodimo propisanu evidenciju izdanih ovlaštenja poslodavaca fizičkih i pravnih osoba te fizičkih osoba. Preuzmite popise, pronađite ovlaštenika ili provjerite opseg ovlaštenja.

Predstavnici Zavoda, HUP-a i Sindikata PPDIV (Foto:HUP)

Povjerenstva

Na inicijativu Zavoda, a uz podršku sindikata i Hrvatske udruge poslodavaca počelo je osnivanje sektorskih povjerenstava za zaštitu na radu. 

ured

Poslodavci i radnici

S obzirom na to jeste li poslodavac ili radnik razvrstali smo teme bitne za vaš rad i zaštitu zdravlja na radu za koje pretpostavljamo da bi vas mogle zanimati.

zavarivač

Procjena rizika

Kvalitetna procjena rizika temeljna je za učinkovitu zaštitu na radu i zaštitu zdravlja radnika. Znate li koji su rizici po za mjesto rada i jeste li sigurni da su procijenjeni svi rizici?

radnik

Stručnjaci zaštite na radu

Živimo u vremenu velikih tehnoloških promjena i stalno učenje je neophodno. Kontinuirano usavršavanje pomoći će da lakše držimo korak s promjenama.

Podaci

Data Collector

Projekt Data Collect ulazi u drugu fazu kojom bi se trebalo olakšati prikupljanje podataka o zaštiti na radu i učiniti ih dostupnima za istraživanja i analize.

vatrogasac

Ozljede na radu

Provjerite kakav je postupak za priznavanje ozljede na radu, što se smatra ozljedom na radu, koje su obveze poslodavca, kakva prava ima ozlijeđeni radnik...

 

doktor

Profesionalne bolesti

Što mogu biti uzroci profesionalnih bolesti, koje su najčešće, kakva prava imaju oboljeli od profesionalnih bolesti neka su od pitanja na koja ovdje možete pronaći odgovore.